Twaalf auto’s vernield in Meppel

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Meppel – Donderdagavond is in de wijk Oosterboer een aantal auto’s vernield. Vrijdagochtend stond de teller op twaalf auto’s, waarvan in de meeste gevallen de achterruit is vernield.

Uit voorlopig onderzoek is tot nu toe vastgesteld dat de vernielingen tussen tien voor negen en vijf over half elf zijn gepleegd.

De daders zijn waarschijnlijk twee jongens in donkere kleding die hun gezicht hadden bedekt. Deze zijn op enkele plekken in de wijk gezien.

De politie wil graag contact met getuigen die hier nadere informatie over hebben. Zoals het nu lijkt hebben de daders een rondje gelopen door de wijk en daarbij auto’s vernield, waarbij ze de ruiten met stenen hebben kapotgegooid of –geslagen.

In de Oosterboerweg zijn vijf auto’s vernield. Andere straten waar vernielde auto’s zijn aangetroffen zijn de Fazant, Schuilplaats, Bevrijdingslaan, De Kampen, Bezettingslaan en de Waterhoen.

Aan het Biezenveld heeft een getuige achter de vermoedelijke daders aan gezeten nadat hij had gezien dat ze met stenen naar auto’s gooiden. In deze straat zijn geen kapotte ruiten aangetroffen; mogelijk wel schade doordat stenen op auto’s zijn terechtgekomen. De politie is vrijdagochtend een buurtonderzoek in de wijk gestart en is bezig met het opnemen en verwerken van de diverse aangiftes.

Getuigen die informatie hebben voor de politie wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie in Meppel, 0900 8844.

Categorieën: Nieuws