Loods in haven door brand verwoest

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

(VIDEO) Delfzijl – Zaterdagmiddag even voor drie uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een loods aan de Handelskade West in Delfzijl. In de loods waren op dat moment nog mensen aanwezig. Zij konden het pand tijdig verlaten en ongedeerd verlaten. Bij aankomst van de brandweer stond de grote loods al volledig in brand.

Gezien de afmeting van de loodsen en de rookontwikkeling werden meerdere voertuigen gealarmeerd. De korpsen van Delfzijl, Wagenborgen, Bierum en Hoogezand werden ingezet. In het kader van coördinatie en afstemming tussen de verschillende hulpdiensten ter plaatse is in Delfzijl opgeschaald naar GRIP 1. Dit staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure.

Het pand bestaat uit twee loodsen en is gescheiden door een brandwerende muur. Doordat de brandende loods niet meer te redden was, is de inzet van de brandweer gericht op het voorkomen van uitbreiding naar deze naastgelegen loods. In de loodsen stonden voornamelijk op- en overslagmaterialen van bedrijven.

Rook

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling. Door de windrichting dreef de rook voornamelijk langs de haven richting de Waddenzee.

Ten tijde van de brand is de Oosterveldweg tijdelijk afgesloten geweest. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl

 

Categorieën: Groot Nieuws