Gewonde zwaan in Erica laat zich niet vangen

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Erica – Vrijdagmorgen om half elf kreeg de brandweer van Emmen een melding dat er een zwaan in de problemen zou verkeren aan de Veldhuizerwijk in Erica.

Toen de bandweerlieden bij het kanaal aankwamen stonden medewerkers van de Dierenambulance hen al op te wachten. En die vertelden dat de zwaan behoorlijk gewond was aan zijn linkerpoot.

Het dier moest dus zo snel mogelijk uit het water worden gehaald en naar een dierenarts worden gebracht. Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan!

De brandweer had wel een boot meegenomen naar Erica maar in het ondiepe water konden ze die niet gebruiken. Twee brandweerduikers gingen daarom het water in maar ondanks een groot aantal pogingen lukte hen het niet om de zwaan te pakken te krijgen. En ook niet met de hulp van de overige brandweermannen en mensen van de Dierenambulance.

Het dier wist keer op keer, net weer te ontsnappen en het lukte de gewonde zwaan zelfs om uit het water te komen. Op de akker naast het kanaal deed hij toen een paar keer een poging om de lucht in te komen. Uiteindelijk slaagde hij hier in en verdween al vliegend richting Nieuw-Amsterdam.

De mensen die hem hadden willen redden waren erg teleurgesteld dat ze het dier niet hadden kunnen vangen. Hopelijk lukt dat op korte termijn alsnog, anders is de gewonde zwaan waarschijnlijk ten dode opgeschreven!

Kijk voor veel meer foto’s op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl?ref=hl

SONY DSC

SONY DSC

Categorieën: Groot Nieuws