Drie bedrijven verwoest bij zeer grote brand in Ommen

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

(VIDEO) Ommen – Een grote brand heeft afgelopen nacht op het bedrijventerrein aan de Veldkampweg in Ommen zeker drie bedrijven volledig in de as  gelegd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Dat zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland. De verwoeste bedrijven zijn een motorhandel en twee autobedrijven die in hetzelfde gebouw zijn gevestigd. Behalve de panden ging ook een aantal personenauto’s in vlammen op.

Een woning die pal bij het bedrijfsgebouw staat is gespaard gebleven. De brandweer heeft na de eerste melding om 01.50 uur meteen flink opgeschaald naar uiteindelijk zeer grote brand.

Dat hield in dat er vijf bluswagens, twee hoogwerkers en een wagen voor groot watertransport naar de Veldkampweg zijn gestuurd. Inmiddels heeft de brandweer de brand weer ‘afgeschaald’ en een deel van de brandslangen opgerold. Er wordt de komende uren nog nageblust.

Asbest vrijgekomen?

Er wordt in een laboratorium nagegaan of er asbest is vrijgekomen. Daarover heeft de brandweer nu nog geen duidelijkheid.

‘Geen overlast van de rook’

Volgens de brandweerwoordvoerder is er nagenoeg geen overlast in de omgeving van de rook. “Omdat het bijna windstil is gaat de rook meteen hoog de lucht in”, zegt Jan Wittenberg. Bron: RTV Oost

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl/

Foto & Video: Klaas Lunshof / MeterNieuws.nl

Categorieën: Groot Nieuws