Update: Autodief na wilde achtervolging opgepakt

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

(VIDEO) Hoogeveen – Een 30-jarige inwoner van Hoogeveen is donderdagavond aangehouden na heling of diefstal van een auto en een wilde achtervolging door Hoogeveen. Op een gegeven moment is zelfs besloten de achtervolging te staken vanwege de veiligheid. De man werd uiteindelijk toch aangehouden. Getuigen of mensen die zelf moesten uitwijken voor de man worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogeveen.

De auto werd woensdagnacht gestolen in Spier. Agenten zijn bij bekenden van de politie gaan kijken en troffen de gestolen auto bij de woning van de man. Ze zijn gaan posten en toen de man instapte en hij de agenten zag, ging hij er gauw vandoor. Agenten gingen er achteraan. In de Alteveerstraat reed hij tegen het verkeer in.

De agenten kregen versterking van collega’s. Via onder andere de Korte Wijkstraat, de Kanaalweg, de Wolfsbosstraat en over het fietspad langs de Mr. Cramerweg reed hij met hoge snelheid richting de Valkenlaan.

Fietsers konden net op tijd afstappen om een aanrijding te voorkomen. De agenten kregen van de meldkamer de opdracht om de achtervolging te staken. Korte tijd later werd de auto aangetroffen in de Pronkstraat.

De verdachte was gevlucht. In de Schultestraat kon hij worden aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Er kwamen meerdere schademeldingen bij de politie binnen. Vandaag wordt alles geïnventariseerd en nader onderzocht.

Indien mensen iets gezien hebben of zelf moesten uitwijken voor deze man, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogeveen:

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl?ref=hl

Foto & Video: MeterNieuws.nl

Categorieën: Groot Nieuws